Dagbok

Nelli - fra mai til august 2009

Mandag 3. august

Nå har både Bilbo og Nelli dratt til sine eiere. Det er både vemodig og godt. Det kjenns tomt ut her på gården - selv om våre egne 4 hunder fortsatt er her...
Det har vært en fin og hyggelig tid hvor vi har kost oss med Nelli og valpene hennes.
Takk til Margareta og Per for hjelpsomhet og mange hyggestunder. Takk også til til Gunilla og Anders for hyggelige dager og utstilling  - og for de fine leksakene som valpene fikk! Vi ønsker alle Nelli & Bezzovalpene og eiere LYKKE TIL og så håper vi på mange gode tilbakemeldinger og fotos! Se mappen under bildegalleri hvor jeg fortløpende setter inn bilder av valpene/unghundene hos sine nye eiere.

Fredag 31 juli

Så kom dagen hvor 4 av valpene er på reisefot. Her er Mimmi og Viggo i farta før bilturen.
Zappa og Kasper dro også samme dag. Så derved blir Bilbo alene med oss og mamma Nelli i noen dager inntil hans nye eier kommer.
Jeg ønsker mine 4 små og deres nye familier LYKKE TIL!

torsdag 30. juli

Nå er de søte små blitt temmelig store, - men fortsatt veldig søte😀 Idag tok vi også tredje omgang med kloklipp. Ikke alle satt like stor pris på seansen, men alle var like fornøyd etterpå.Nå nærmer det seg levering. Valpene skal nå møte sin første store utfordring etter fødselen. Jeg har blitt så glad i dem at det blir litt vondt, men jeg har samtidig stor tillit til at valpene vil få det godt i sine nye hjem! Nelli har nå omtrent sluttet å gi valpene melk, kaster heller opp litt av sin egen mat til dem (veldig bra og naturlig!). Jeg må da passe på så ikke valpene får diverse pølsegodis og annet i tillegg til egen valpemat. Nelli er veldig tålmodig , men har i det siste også satt bra grenser for valpene om de  "angriper"  pattene hennes. Hun er kjempeflink!

Lørdag 25. juli 2009

Dette har vært en begivenhetsrik uke for valpene. De har hatt besøk av pappa Bezzo og flere perroslektninger. Noe som var veldig hyggelig! Og så dro Gunilla og jeg til veterinæren med hele gjengen. Kjøreturen gikk fint selv om det var noen kraftige protestrop underveis. På klinikkrommet myldret valpene nysgjerrig rundt og undersøkte både ledninger og mennesker. Veterinæren lot seg (selvfølgelig) sjarmere og syntes kullet var flott og helsesjekk, vaksinering og chipsmerking gikk veldig bra. Det var mange nye opplevelser for de små og det var en gjeng med trøtte valper som kom hjem. Men etter noen timers hvil var det full fart med lek igjen! 😀

Fredag 17. juli

Nå er valpene 6 uker og dagbase ute er etabler. Det er deilig for Nelli og valpene å kunne boltre seg på et større område og følge med på hva som skjer. Valpene er veldig sosiale og lyder innkallingsropet mitt (selvfølgelig koblet til mattid 😀). 

Lørdag 11. juli 2009

Nå har det gått en ny uke og valpene utvikler seg flott. De er nå mye mer aktive, spiser godt og er nysgjerrige og lekne. Tennene bryter frem og klør veldig.  Alt skal smakes på og utforskes. De er så vakre nå -men vanskelige å få tatt bilder av! De fleste valpekjøperne har nå vært på besøk. Det er godt å vite at de små kommer til gode hjem!

Fredag 3. juli 2009

Nå er valpene passert fire uker. De løper og leker -og så har de fått tenner...  men de blir fort trøtte og må sove. Det begynner å bli små enkeltindivider og de utforsker nå miljøet rundt seg . I løpet av helgen får de kanskje sitt første tur ut på gressplenen og alt det spennende som finnes der.

Mandag 22. juni 2009

Nå har det gått en ny uke siden sist jeg skrev i dagboka, og valpene utvikler seg stadig fint. De beveger seg litt (ustøtt) rundt - og har såvidt begynt å leke noen minutter med hverandre. De knurrer og bjeffer såvidt litt - oftest i søvne. - For det er fortsatt helt klart søvn og melk som er hovedaktiviteten. Nelli spiser mye mat og yter nå nær maksimal melkemengde til valpene. Jeg regner med å begynne å fore med litt fast føde mellom valpenes 3. og 4. leveuke.

søndag 14. juni

Valpene er nå 10 dager og de begynner å åpne øynene nå. Valpene er jo født temmelig uferdige -med gjennklistrede øyne og ører  og uten evnet til selv å tisse og bæsje. Derfor må tispa hjelpe dem ved å slikke valpene igang. Men nå er vi straks inne i en ny fase hvor de blir mer aktive og ferdige. Spennende! Noen av valpene har allerde begynt å ta et vaklende steg og alle løfter seg flott opp på frembeina nå. Jeg har  tatt hodebilder + andre bilder av valpene som ligger i mappa: "Bilder underveis", jeg gjør oppmerksom på at noen av bildene er gjort lysere for å få frem valpene bedre -derfor blir de brune valpene også lysere /rødere enn de i virkligheten er.

Tirsdag 9. juni

Alt er bra med Nelli og valpene. 🙂Det er fredlig og godt i valpekassa, -Nelli er kjempeflink til å stelle og mate sine små. Valpene legger på seg mye og vokser fra dag til dag. De har nå i snitt gått opp 200 gram hver. Flere bilder finner du i bilder underveis-mappa.

Torsdag 4. juni

Det ble 4 hanner og 1 tispe!😀
Valpene ble født mellom kl. 06 30 og kl. 10 40. Nelli har klart oppgaven veldig bra og alle valpene ligger nå mette og fornøyde i valpekassen. 

1.fødte:   Brun hanne med lang hale og hvitt bles i bryst
2.fødte:   Sort eller mørk brun (vi får se etterhvert) hanne med lang hale og bitte lite hvitt på nesen, hvitt bles i bryst og hvitt på labbene bak.
3.fødte:   Brun hanne med mellomkort hale og: hvitt bles i bryst, samt hvitt på labbene både foran og bak.
4.fødte:   Svart hanne med kort hale og et lite hvitt bles på brystet.
5.fødte: Svart tispe med kort hale og  en liten hvit strek i brystet.
- Se flere nyfødtbilder i mappen: Bilder underveis. 
Det kommer individuelle bilder av valpene snart - men akkurat nå synes jeg Nelli og valpene skal få ro og fred. 

tirsdag 2. juni 2009

Nå venter vi alle utålmodig!
I løpet av et par dager skal nå valpene komme ut. Nellis mage har fått tydelig tyngde nede i buken - og hun ser derfor slankere ut over ryggen. Hun vagger avgårde, men det virker ikke som om magen plager henne-selv når den slenger fra side til side! Hun er veldig glad og pigg -og veeldig opptatt av mat og valpekassa si.

Torsdag 28.mai 2009

Nellis er nå inne i siste uken før fødsel og magen vokser fortsatt. Hun er nå mest opptatt av mat og nærhet. 
Nelli er ekstra kjælen og tilbringer nå mye tid sammen med meg - og fotfølger meg overalt. Hun har nå flyttet permanent  til meg og frem til levering av valpene. Men forvertene Margareta og Per kommer på besøk og de bor kun en 15 minutters kjøretur fra gården vår.
Nelli har nå blitt introdusert til valpekassen sin - med diverse tepper oppi. Hun virker fornøyd med facilitetene og bruker kassa som base om natten og noe på dagtid. Vi venter spent!

tirsdag 20. mai 2009

Nelli begynner å bli bred over ryggen og "vagger" litt når hun går. Det er nå ca. 14 dager igjen til fødselen. Hun tar det med ro på turene og er mer forsiktig med seg selv, men leker litt med Ricca (som jo kan få en "gråstein" til å leke!) Hun er forferdelig sulten om dagen, og kunne nok spist mye, mye mer enn hun kan få...