Dagbok

Hermines valpedagbok 2010

Lørdag 10. juli

I morgen er valpene 8 uker og tre skal avgårde til sine spente eiere, mens to skal være i en uke til før de hentes hjem. Lille Fiona blir hos oss og skal holde oss alle to-og firbente i ånde utover høsten -herlig! 
På torsdag var vi hos veterinær Ruth Anne Aas. Hun var imponert over valpene -som oppførte seg eksemplariske! Så nå har alle fått mikrochips, vaksine og helsebok. Friske, trygge og klare for nye opplevelser.
Jeg er jo en hønemor og kjenner meg litt bekymret for å slippe dem ut i verden 😉

Men jeg har snakket mye med valpekjøperne og de fleste har også vært mange ganger på besøk -og jeg vet valpene "mine" kommer til hjem som har reflektert nøye over valpeanskaffelsen og som er klar over hvilket ansvar de påtar seg i mange år fremover.
Så lykke til med hundelivet!

Søndag 4.juli

Nå er valpene 7 uker og denne uka har vi gått ettermiddagsturer i hagen. Oppdagelseslysten er stor og valpene elsker høyt gress, søledammer, blomster, vannspredere og alt annet de finner på sin vei. Onsdag kveld ble for første gang alle de voksne hundene med på hagevandringene våre. Det var gøy for både to - og firbeinte. Ellers har det vært kloklipp igjen - for tredje samt ormkur for andre gang.

søndag 27. juni

Valpene er nå blitt 6 uker og nyfikenheten på livet er stor! Alle mennesker mottas med like stor entusiasme -og de må selvfølgelig "smakes på "🙂 Valpene løper og snubler. - Viljen til å koordinere bevegelsene er fortsatt sterkere enn evnen til å få det helt til. Men for hver dag blir de flinkere. Det er en livsglad og deilig gjeng!

Lørdag 19. juni

I morgen er valpene 5 uker. Denne uka har de gradvis fått flere og større måltider med fast føde. Valpene utvikler seg mye - og utforsker stadig mer aktivt sine omgivelser.🙂

Søndag 13. juni

Nå er valpene 4 uker og vi har hatt vår første besøksdag🙂

Valpene blir raskt slitne og må da få fred og sove. - Men inne mellom glimter de til med lek og action!
Denne uka har de fått mark kur og i dag ble klørne klippet for andre gang. Valpene har fått litt malt kjøtt de siste dagene - så nå er vi forsiktig i gang med supplement til Hermines melk.  Valpene har også nå begynt å få frem tenner - og det er tydelig at det klør!

Torsdag 10. juni 2010

Idag var valpene ute for første gang! De syntes det var spennende og nytt -og ble raskt slitne. Da var det godt å komme inn igjen til en melkesup og en lur! Se flere bilder i valpealbumet.

søndag 6. juni

3 uker gamle!
Valpene er nå våkne i korte perioder og beveger seg da rundt og begynner å vise lekeadferd med hverandre. De er mer bevisste på stemmer og lyder nå -også sine egne.  Valpene er noen skikkelig plugger, alltid mette og fornøyde -så Hermine sørger godt for dem. Hermines melkemengde nærmer seg nå maksimal ytelse og derfor er hun stadig sulten og får masse mat for å kompensere for storproduksjonen.
 
Valpene vil nå straks få sin første ormkur, slik det er vanlig for å sikre god vekst og smittefrie sunne valper.

Søndag 30. mai 2010

Nå er valpene 14. dager!

De har nå igjen ca doblet vekta si og alle har åpnet øynene. De har også begynt å reise seg opp på beina og så vidt bevege seg noen få skritt.  Men mesteparten av tiden medgår til å sove, spise og vokse.

Her om dagen var det en som bjeffet – og en annen som ulte🙂 gøy!

Nå er det også dags for første kloklipp. Valpeklørne har blitt lange og de må klippes for ikke å ripe opp Hermine når de små ”melketråkker” juret (for å massere ut mest mulig mat). Se valpealbumet hvor portrett av hver enkelt valp er lagt ut.

Søndag 23. mai 2010

I dag er valpene 1 uke! De har mer enn doblet sin vekt og veier alle rundt 750gram. Dagene går med til å spise, sove og vokse - akkurat slik de skal. Hermine er flittig tilstedeværende mor - med melk, vask og stell som sine hovedoppgaver.

Mine oppgaver på dette tidspunktet består i å skape en trygg og rolig atmosfære uten forstyrrelser for Hermine og valper. Jeg følger diskré med på utviklingen, vasker i valpekassa og gir Hermine stell og masse mat!

Alle valper er født både blinde og døve - og som det synes av bildene er øyne og ører fortsatt gjenlimte, men rundt dag 10 vil de åpne seg!  
Det er flere bilder fra i dag i valpealbumet

Søndag 16. mai 2010

Hermine med sine 6 nyfødte

Her er de tre nyfødte lyse guttene

Herlig!  Idag nedkom Hermine med 6 valper. 5 gutter hvorav 3 er beige eller blir hvite og 2 svarte gutter med hvite haker og bryst. En jente som er ensfarget svart. Valpene veide mellom 340 og 400 gram. Gjevne og fine valper og en grei fødsel hvor alle valpene kom i løpet av 4 timer, - etter omlag 12 timers åpnngsarbeid. Så på morgenkvisten var Hermine en lykkelig sliten mor! Nå spiser og koser valpene seg. Alle valpene er sunne og fornøyde  - med den fine pærefasongen som mette nyfødte valper skal ha.

torsdag 14.mai 2010

Nå er Hermine blitt enda større og ventetiden går helt klart mot slutten.
I går tok jeg frem valpekassa, vasket både den og rommet -og innredet. Jeg synes det er viktig at tispa blir godt kjent med kassa si og trives der før fødselen. Hermine godkjente valpekassa og tok den i bruk med en gang.
Så nå er alt klart og det blir en spennende uke
🙂

tirsdag 3. mai 2010

Hermine går nå i sin 7. uke av drektigheten og har blitt stoor og veeldig sulten.
Hun vokser såpass mye i omkrets at jeg lurer på hvordan hun vil se ut om to uker...🙂
Hun går helst rundt omkring  i hælene på meg og er ikke like spretten som før. Ganske naturlig det -med den magen. Hun er heller ikke lengre med på bernts løpeturer i skogen , men koser seg med de daglige luftingene sammen med de andre hundene.

torsdag 15. april 2010

Idag 15. april så vi 5-6 valper på ultralydbildene av Hermines magen. Så nå steller vi godt med den vordene mor og vente spent på fødsel i uke 20.

Mars 2010

Vi fikk besøk av den unge hannen "Pelle" - Barcelones Del Nuciero i midten av mars. Han er en flott gutt med deilig personlighet og Hermine ble veldig betatt. Så dette var et vellykket møte!
Du ser flere bilder av Pelle om du titter i bildegalleriet!